%25C2%25A9Marie%2520Houttequiet-EP-12_edited_edited_edited.jpg

Over

You have to find what sparks a light in you

so that you in your own way can illuminate the world

O. Winfrey

Mijn kracht zit in

het ontdekken van de eenvoud in complexe zaken

en het vertalen van die inzichten

naar concrete, bevattelijke richtlijnen waar je mee aan de slag kan.

 

Eenvoud als kernwaarde

Ik geloof dat iedereen bij de geboorte enkele kernwaarden meekrijgt, die (onbewust) ons leven bepalen. De talenten die we doorheen ons leven ontwikkelen, hebben tot doel deze kernwaarden in de wereld te zetten.

Eenvoud is een kernwaarde die zich als een rode draad doorheen mijn leven ontrolt. Lang onbewust, maar terugkijkend overduidelijk: mijn talent om snel de eenvoud in zaken terug te vinden was al duidelijk als student maar heeft me vooral als projectleider en als directeur-manager doen uitblinken door mijn probleemoplossend vermogen.

Maar er is ook een andere zijde aan de medaille - Ik heb lang moeite gehad om mezelf naar waarde te schatten (eenvoud is niet echt iets 'speciaals', toch?), achtte de mening van anderen vaak belangrijker/juister/beter dan die van mezelf en had daardoor de neiging mezelf onzichtbaar te maken en te conformeren. Zoals bij veel mensen, heb ik een crisis nodig gehad om het pad van persoonlijke ontwikkeling te ontdekken en tot inzichten te komen die mijn leven veranderd hebben.

Van zoeken naar weten

Ik ben een zoeker. Altijd al geweest.

Aanvankelijk was het vooral een zoektocht naar kennis: ik heb altijd graag gestudeerd en ook tijdens mijn loopbaan deed ik niets liever dan me verdiepen in nieuwe thema's. Kende ik het éne, dan richtte ik me op het volgende.

Rond mijn veertigste was er een kantelpunt dat me doen shiften heeft naar het 'waarom' en de zingeving der dingen. Mijn honger naar kennis veranderde in een zoektocht naar wijsheid.

Ik hou er van om zaken vanuit verschillende perspectieven te bekijken. Dat typeert me als coach, maar ook als mens. In mijn zoektocht naar de samenhang (en zin) der dingen, ben ik me in de verschillende dimensies van het leven gaan verdiepen:

 • Fysieke dimensie:
  (Relaxatie)shiatsu en bodywork-opleidingen om, in eerste instantie mijn hoofd tot rust te brengen en vervolgens mijn lichaamsbewustzijn te verhogen.

 • Emotionele dimensie:
  Een uitgebreide trauma-opleiding bij Centrum Open Mind en workshops oa bij Jan Bommerez en Margriet Wentinck om de ver-strekkende werking van trauma te begrijpen en te leren hoe we onze overlevings-patronen kunnen herschrijven.

 • Mentale dimensie:
  Diverse coach-opleidingen, oa een basisopleiding als integrale coach om mijn coachvaardigheden aan te scherpen en bijkomend nog een aantal specifieke opleidingen als burn-out-, loopbaan- en keuzekompascoach. 

 • Spirituele dimensie: 
  De alchemie-opleidingen die ik bij Life-Projects gevolgd heb (oa innerlijke alchemie, alchemie van leven, 
  leiderschap en coaching) waren een waardevolle ontdekkingsreis van de spirituele dimensie.
  Ook de 
  Maya-kalender, die door een toevallige ontmoeting op mijn pad is gekomen en waarin ik me sindsdien ben blijven verdiepen, biedt me een houvast in deze dimensie.
  En recent is daar ook nog Aura-Soma bijgekomen, waarbij men door middel van kleur het intuïtieve weten kan aanscherpen.

Hierdoor heb ik een holistische kijk op de mens gekregen die me toelaat om de diverse aspecten van mens-zijn vanuit verschillende hoeken te benaderen.

Boekentips

Wil je zelf het pad naar persoonlijk ontwikkeling bewandelen? Deze boeken kunnen je alvast op weg zetten: